Dineren bij ‘t Wapen van Markelo

Vanaf 17.30 starten wij met het diner. U bent natuurlijk ook eerder van harte welkom,
zodat u rustig kunt borrelen en een keuze kunt maken uit onze dinerkaart.
Voorgerechten
SOEP VAN DE CHEF
Vraag onze bediening naar de soep van dit moment.
6,50
FRANSE MOSTERDSOEP
Met gerookte zalm.
6,50
BRESAOLA MET BUFFELMOZZARELLA
Dungesneden, gekruid, gezouten en gedroogd Italiaans rundvlees met buffelmozzarella, tomaat en groene pesto.
12,75
CARPACCIO
Dungesneden vlees van de ossenhaas. We serveren de carpaccio met een huisgemaakte pesto, pijnboompitten, oude kaas en een krokantje van filodeeg.
14,25
CHAMPIGNON DORDOGNE
Krokante champignons, geserveerd met een knoflooksaus.
10,25
SCAMPI’S
Ons bekende potje met gepelde scampi’s. Gebakken in olie, witte wijn, uitjes, room & kruidenboter. Geserveerd met knoflookbrood.
12,50
GEITENKAAS
Zachte mousse van geitenkaas, op smaak gebracht met een crème van appel. De geitenkaas ligt op een carpaccio van rode biet en wordt gecombineerd met krokant spek.
9,75
TARTAAR VAN HARING MET RODE BIET
Een frisse combinatie van Hollandse haring, rode biet, Granny Smith appel, balsamico en tuinkers.
10,75
OOSTERSE ZALMTARTAAR
Onze bekende huisgerookte zalm is fijngesneden en op Oosterse wijze op smaak gebracht met knoflook crème, sesam, bosui en wakame.
11,50
Proeverij
LAAT U EENS VERRASSEN!
Tijdens de lockdown hebben we de proeverij als afhaaldiner geïntroduceerd. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit onze keuken en staat hij nu op onze dinerkaart.
Geniet met elkaar van 9 kleine gerechtjes om gezellig samen te delen. Proef samen de smaak van ‘t Wapen van Markelo en beleef een avond waarin gezelligheid, verbinding en nieuwe smaken centraal staat.
Belangrijk: dit menu is alleen per tafel te bestellen.
39,50 per persoon
Hoofdgerechten
Deze worden geserveerd met huisgemaakte patat, warme groenten en rauwkost.
ZEEUWSE MOSSELEN
Pan met mosselen, gekookt in Grolsch Triple met knoflooksaus, ravigottesaus en mosterdmayo. Geserveerd met maïsbrood.
27,50
VANGST VAN DE DAG
Vraag onze bediening naar de vangst van het moment.
24,50
KALFSRIBEYE
Malse, medium-rare gebakken, kalfsribeye. Deze wordt geserveerd met rode wijnsaus.
27,75
BAVETTE
Medium rare gebakken, getrancheerde bavette. De bavette staat bekend om zijn stevige textuur en intense smaak. Kies uit een pepersaus of rode wijnsaus.
26,75
TOURNEDOS
Meest malse biefstuk die we kennen. De tournedos wordt, op 200 gram, afgesneden van het middenstuk van de ossenhaas. De tournedos wordt geserveerd met een romige pepersaus.
31,50
SUKADE
Een mooie combinatie van langzaam en lang gegaarde sukade, naast een medium rare gebakken sukade van het Black Angus rund (USA). De sukades worden geserveerd met een puree van pastinaak, geglaceerde wortel en eigen jus.
26,75
VARKENSDUO
Een mooie combinatie van gebakken varkenshaasmedaillons en langzaam gegaarde varkenswang in eigen jus.
24,50
CONFIT DE CANARD
Gekonfijte eendenbout met aardappel-truffel mousseline en bospaddenstoelenjus.
25,25
TRUFFELRISOTTO
Risotto met truffelsaus, oesterzwam, kastanje champignons, rucola en Parmezaanse kaas.
19,95
Nagerechten
KAASPLANKJE
4 soorten binnen- en buitenlandse kazen met vijgenbrood en een compote van vijgen. Tip: bestel hierbij een glas PX sherry of tawny port.
12,50
APFELSTRUDEL
Ambachtelijke apfelstrudel uit de oven. Uiteraard met warme vanillesaus, een bolletje vanille ijs en een toefje slagroom.
8,25
TROPISCHE PARFAIT
Zachte parfait van exotisch fruit. Geserveerd met mango chutney en kokos ijs.
7,75
PANNACOTTA
Pannacotta van kardemom met ijs en coulis van mandarijn.
7,50
GEPOCHEERDE PERZIK
Perzik, gepocheerd in suikerwater met vanille. Geserveerd met hangop, een crumble van witte chocolade en yoghurt bosvruchten ijs.
7,75
ZOMERSE CRÉME BRÛLÉE
Crème brûlée, op smaak gebracht met citroen en limoen. Geserveerd met yoghurtijs.
8,25
LAVACAKE
Lauwwarme chocolade lavacake met een crème van dadel en vanille ijs.
8,25
CLASSIC AFFOGATO
Van oorsprong Italiaans dessert, welke bestaat uit een espresso die wordt uitgeschonken over romige vanille ijs.
5,75
TWENTSCHE KUIERKOFFIE
Gleunig hete koffie met ‘n luk slagroom en Twentsch Kuiernat, ne onmeunig oale likeur oet ‘n strek.
8,50
Kindermenu
PATAT MET FRIKANDEL/KROKET/KIPNUGGETS
en een vrolijk kinderijsje
7,50