Over ‘t Wapen van Markelo

De liefde voor het vak zit al 4 generaties in het bloed van de familie Smit. Gewapend met een aangeboren passie voor lekker eten en oprechte gastvrijheid proberen wij onze gasten iedere dag te verrassen. Samen met de gedreven jonge koks in onze keuken zijn wij in de loop der jaren uitgegroeid tot een restaurant waarin verse producten, ambachtelijk koken en innovatie qua bereiding en presentatie elke dag wordt nagestreefd.

“Samen met de keukenbrigade streven wij naar puur & eerlijk koken en willen wij dé plek in Markelo en omgeving zijn waar gasten met onze Twentse gastvrijheid en kwaliteit worden verrast”.

Wij hopen u nog vele jaren en generaties te mogen ontvangen bij ’t Wapen van Markelo!
Mark en Ingrid Smit.

Ons verhaal

Horecabloed stroomt al generaties lang in onze familie. Rond 1914 begint B.J. Smit het Stationskoffiehuis waar nu Café Vennebekken gevestigd is. In 1938 koopt B.J. Smit ’t Wapen van Markelo van fam. Leunk. Zijn zoon, J.B. Smit neemt het bedrijf later van zijn vader over. De 3e generatie, Eppie Smit, bleek een kastelein in hart & nieren en werkt tot vandaag de dag nog mee in het bedrijf met zijn vrouw Marie Smit-Leunk. Marie biedt nog graag een helpende hand in de keuken. Hun zoon en schoondochter, Mark & Ingrid, staan nu als 4e generatie aan het roer. De eventuele vijfde generatie is in 2018 geboren, een zoon genaamd ‘Enzo’, maar daarin geven wij hem natuurlijk graag de vrije keuze!

In contact komen met ons?

Als gastgerichte familie staan wij u graag te woord? Bel 0547-361310 en vraag naar de mogelijkheden of maak een afspraak. U bent van harte welkom in Markelo.